Sakskøbing motor og sejlbådsklub facebook.jpg

 


NYT 2020


Lidt sommerminder fra i år. 2020

Non stop “ Karlskrona—Sakskøbing “

Af Rane Sigsgaard

125489624_10221829437398539_5355948456617313167_n.jpg

PH og Karinas dejlige sejlbåd skulle nu sejles hjem gennem Karlskronas skærgård og ud i Østersøen. Ombord var skipper Poul-Henning og hans dejlige kone, Karina, samt sønnen Jon. Jeg selv havde sejlet turen før, så jeg fik lov til at komme med hvis jeg ville lave den svenske ret ”Falukorv”.

Vi stak ud lidt senere, end forventet, men vejret var fint. Efter en time med navigering rundt om klipper og skær begyndte det ret hurtigt at at lukke ned. Solen forsvandt, og vi var nu omringet af kraftig tåge og vi var ikke kommet ud af skærgården endnu.
Vi snakkede lidt frem og tilbage om vi skulle vende om, men skipper fik det sidste ord, og han mente godt, at vi kunne fortsætte, hvis vi sejlede forsigtigt.

Et par timer med tæt tåge blev nu afløst af bedre sigtbarhed, og inden længe begyndte solen at trænge igennem.

Karina laver fantastisk kaffe, så det blev der drukket meget af. Inden afrejsen havde vi provianteret rigeligt. Det eneste der manglede var kaviar.

125351889_10221829439238585_8147695266236470571_n.jpgLæg især mærke til PH’s ansigtsudtryk.

Vi havde snakket om at overnatte i Ystad, men vejret var bare så fint, at vi besluttede at fortsætte natten over. Det var tid til at tænke på aftensmad så jeg gik ned i køkkenet og tændte for ovnen imens jeg tilberedte den himmelske ret. Læg især mærke til PH’s ansigtsudtryk når han smager på det.

125451635_10221829439158583_2435954430050657563_n.jpg

Vi blev ihvertfald mætte og sad bagefter og nød en kold øl imens Karina lavede kaffe med kage.

Vi havde passeret Bornholm i god afstand med sejl oppe, men for det meste brugte vi motoren og selvstyreren. Skiftevis gik vi ned og sov nogle timer, og når vi var oppe i cockpittet, sad vi bare og hyggede os til den flotte udsigt af skibenes lanterner.

Da solen stod op havde Karina lavet kaffe og varme rundstykker med smør. Vejret var perfekt, og vi var nu på vej over mod Danmark, som vi ikke kunne se endnu, men vi havde masser at tá os til. Der skulle virkelig navigeres mellem de store skibe og et hav af vindmøller. Ved middagstid kunne vi skimte Møns klint, og ved firetiden sejlede vi forbi Stubbekøbing.

125432446_10221829438118557_7266640891924548333_n.jpg

125493837_10221829437958553_6498129482095418428_n.jpg

Vi havde snakket om at det kunne være fedt at fortsætte så vi fik fat i kortet og regnede lidt på det og blev enige om at vi var seje, så vi fortsatte. Da vi gik ind gennem fjorden var det blevet mørkt. På et tidspunkt, da vi nåede ind til Maltrup Vænge, lå der en eller anden amatør-sejler, der overhovedet ikke kunne finde ud af at sejle. Samtidig havde han en kraftig projektør i masten, som blev ved med at blænde os. Da vi sejlede forbi råbte vi nogle ord, som jeg ikke vil gengive her.

Først da vi lagde til i vores havn, fik vi at vide at det var Mike, der havde båden fyldt af mennesker, der ville modtage os og ønske PH og Karina tillykke med deres dejlige sejlbåd. Jeg tror der var et eller andet der kiksede i modtagelsen, men jeg fandt aldrig ud af hvad det var. Ihvertfald morede de sig. En rigtig god tur sammen med en fin besætning.

Rane.


 

Vintersvømning for klubber:

Efter aftale med halinspektør Janne Hansen kan vi fortsat tilbyde vores medlemmer at komme i svømmehallen de næste fire fredage kl. 17:00 – 18:00. Det skal ske på de vilkår, som gælder i den offentlige åbningstid. Vi skal overholde alle retningslinjer for antal personer i omklædning, bad, sauna og svømmehal og så skal der holdes afstand. Tøjet må ikke efterlades i omklædningsrummet, men skal anbringes i skab i svømmehallen – livredderen udleverer nøgle. Husk ikke at møde for tidligt, og bær mundbind til og fra, hvis dette er påbudt. Benyttelse af svømmehallen efter disse regler kræver, at der ikke undervises. Vi må heller ikke i denne periode medbringe rekvisitter – så som kajakker, redningsveste mv.


beskytdigselv.jpg

Opdatering, COVID-19 - 7. juli:

Efter dialog med kommunen har vi valgt følgende tilgang til vores lokaler og toiletter:

  • Alle udendørs faciliteter (agterdæk på Omøsund og havneareal) kan benyttes under hensyntagen til Sundhedsstyrelsens retningslinjer (se nedenfor)

  • Indendørs faciliteter (køkken og klublokale) må  ikke benyttes.

  • Toiletter vil kunne benyttes i nødstilfælde. Ved benyttelse er det vigtigt at spritte vask, toilet og dørhåndtag af før og efter brug. Der er opstillet forstøvere med sprit ved alle toiletter. Der må kun anvendes papirhåndklæder - stofhåndklæder er derfor fjernet!

 Brug af toiletfaciliteter indebærer en markant øget smitterisiko, hvorfor brugen bør reduceres mest muligt. Vær ekstra opmærksom på almindelige omgangsregler; hver enkelt bruger fjerner papir, som vedkommende taber på gulvet; bruger toiletbørsten såfremt der er synlig afføring efter skyl; etc.

 Idet der ikke er sikkerhed for, at den forudgående bruger har fulgt rengøringsanvisningerne, anbefales det, at hver enkelt nye toiletbesøgende fra starten rengør de berøringsflader, som denne vil komme i kontakt med. 


Arbejdsdag 12. september:
Se billeder

bodil-1 kopi.jpg
Foto: Bodil Jørgensen.


Mærkerne øst om askø:

Sakskøbing Bådelaug og Sejlklubs formand, Flemming Møller, oplyser 8, maj:

Bøjerne er stadig ikke klar. Reflekserne på bøjerne er forsinket fra Sverige p.g.a. coronakrisen.Vi satser på at de bliver sat i weekenden 16. og 17. maj.


Bådene skal i vandet

På fredag skal vi have bådene i vandet.

Grundet Corona-situationen må vi isætte bådene under hensyn til følgende regler:

Udvis respekt og hold god afstand til hinanden – min. 2 meter.

Udvis særlig forsigtighed overfor dem der står for selve bådhåndteringen.

Bliv udendørs - dvs ingen forsamlinger i klubhuset!

Undgå at være flere sammen.

Flyt hurtigst muligt din båd på plads, og bliv så på båden, eller tag hjem.

Følg Sundhedsstyrelsens anvisninger til god håndhygiejne – vask hænder, sprit ofte hænder af og nys/host i ærmet.

Betal for vidt muligt med MobilePay - kontanter øger risikoen for smitteoverførsel.

Husk, at standerhejsning og fest er aflyst! (Standerhejsning vil blive filmet og lagt på Facebook).

Vi ses på fredag!

hilsen.

Bestyrelsen.

Skærmbillede 2020-03-19 kl. 21.04.07.pngIllustration: Rambøll

Læs om højvandsslusen - Projektbeskrivelse pdf

Dagsorden, Økonomiudvalget, 5. maj - nyt vindue


NYT 2019

 

SIG - Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune

Arbejdsgruppen har oprettet en hjemmeside med information om gruppens arbejde, farvand, øer og byer omkring Lolland-Falster. Link åbner i nyt vindue.

sig-logo.gif


Bådoptagninger 2019

Så er det ved at være tid for at få bådene på land igen, Det sker som altid fredag i uge 43, og om lørdagenskal vi have afriggerfest på Omøsund

 Med venlig hilsen

Bestyrelsen

S.M.S.K.

Bådoptagningen fredag den 25. oktober 2019

En lang og god sejlersæson er ved at være slut, vi skal snart have bådene på land.

Planen er følgende: De af jer som skal have båden stående på vores vinterplads, skal møde op ved vores masteskur fredag den 18. oktober kl. 17.00 hvor i vil få tildelt jeres plads til vinterstativ / bådvogn.

Den 25. oktober ca. kl.13.00 flytter kranen op til Bredgaards plads og tager de store både som skal placeres på bådtrailere. (ændring af tidspunktet kan forekomme)

Tilmelding til bådoptagningen fredag den 25. oktober.

Tilmeldingsfristen er senest den 18. oktober 2018.

OBS. Er båden ikke tilmeldt bliver båden ikke taget op

Prisen for et løft er for medlemmer med bådplads følgende:

Både som vejer fra 0 til 10 tons koster et løft 500,00 kr.

10 til 14 tons 750,00 kr.

14 til 20 tons 1.000,00 kr.

Betaling: Betales kontant eller via Mobile Pay ved bådoptagningen.

Vel mødt.

På bestyrelsen vegne.
Ole Edlund Jensen

Meld dig til ved e-postedlund@mail.dk , eller på tilmeldingslisten som ligger på Omøsund.


Justits til søs

16. juli - fra politiets døgnrapport:

KARREBÆKSMINDE: Fire sigtet efter maritim kontrol

Politiet var søndag sammen med rigtig mange andre til stede ved den årlige kapsejlads i Karrebæksminde. Dog ikke som deltagere, men som myndighed for at kontrollere, at sikkerhedsbestemmelserne blev overholdt. Der blev kontrolleret en række både, og det resulterede i fire sigtelser, dels for ikke at have medbragt speedbådscertifikat, dels for manglende sikkerhed – altså f.eks. ikke at have medbragt sikkerhedsveste til alle på båden. Politiet følger op med flere sikkerhedskontroller i løbet af de kommende uger.

GULDBORG: Sigtet for at have stjålet lystbåd

En sejler, der lå i lystbådehavnen i Guldborg, ringede mandag formiddag til politiet og anmeldte, at der lå en anden båd i havnen, som formentlig var stjålet i Sverige. Han mente at kunne genkende båden fra billeder på en efterlysningsside på Facebook. Politiet rykkede ud til stedet, og betjentene fandt tre personer i alderen 23-33 år i båden. Den ene – en 24-årig mand fra lokalområdet – blev sigtet for tyveri af båden, og han skal nu afhøres om de nærmere omstændigheder.


NYT om fællesturen

Vores fælles tur i år går til Dybvig havn på Fejø den 17 og 18 august.
Vi har ændret vores fællestur til Askø og tager i stedet til Dybvig havn, Fejø .

Fejoe-juli-p-05.jpgDybvig Havn, arkivfoto, 2018.

Lørdag:
Der vil være ø-rundtur med traktor og vogn. Vi spiller kongespil om eftermiddagen for dem, der vil være med til det. Fælles grill aften lørdag, hvor klubben giver kødet, og man medbringer selv tilbehør.

Søndag
Søndag morgen giver klubben morgenmad, og efterfølgende kan man sejle hjem, når man har lyst.
Yderligere informationer følger.
Vi har brug for hurtig tilbagemelding af hensyn til havnefogeden på Fejø: Vi skal bruge længden på båden og hvor mange i pr. båd. Håber turen vil friste og at I får lyst til at deltage. Svar senest den 1. juli 2019. MVH. SMSK. Rane og Carl-Erik.


Navigations-advarsler

SENESTE NYT: Ruten øst om Askø blev afmærket mandag den 17. juni.

Som følge af den stærkt forsinkede udlægning af mærker på ruten øst om Askø henviser hjemmesiden til Søfartsstyelsens "Navigationsadvarsler", hvor man endnu 8. juni kan læse, at mærkerne ikke er på plads og i orden. Ifølge alle søkort skal ruten være afmærket mellem 1. maj og 1. november. Forsinkelsen i år skyldes "udfordringer" for Guldborgsund Kommune, ifølge Sakskøbing Sejlklub og Bådelaug, der sammen med Bandholm Sejlklub lægger mærkerne ud for kommunen.


"Fritidssejleren" er udkommet

Se bladet her, pdf


Invitation:

Mand overbord

Kære Sejlervenner. Vedhæftet invitation til en aften med en SejlSikkert Ambassadør den 18 Juni. 2019. Kl. 18.00.

Han vil lave nogle demonstrationer hvordan man får en mand der er faldet overbord op i Båden igen.
Man kan få efterset sine Redningsveste. Der er ikke tilmelding, man møder bare op. Klubben giver en eller 2 kopper Kaffe.

Sejlerhilsen,
Egon & Nyman.
Sakskøbing Bådelaug & Sejlklub.


Oprydning og arbejdsdag

Tirsdag den 16. april kl. 19.00
Oprydning på vores vinterplads. Alle, som har stativer, bådvogne, bukke eller lignende stående på vinterpladsen, møder op. Alt, som står på vinterpladsen, skal mærkes med navn og pladsnummer.

Arbejdslørdag den 4. maj
Vi har en arbejdslørdag den 4. maj, og her vil vi fjerne alt det, der ikke er mærket, fra pladsen og køre det på storskrald. Mødested ved masteskuret på vinterpladsen.


Bådene skal i vandet

Kære sejlervenner.
En ny og spændende sejlersæson begynder snart.
Bådene skal i vandet, og vores stander skal til tops.
Fredag den 12. april kl. 08.00 er den store kran fra NKU kørt i stilling ved vinterpladsen.

Tilmelding af  båd.

Af hensyn til planlægningen er det nødvendigt for os, at du tilmelder din båd, hvis den skal sættes vandet med kran den 12 april. Tilmelding kan ske ved at sende en mail, eller skrive dig på tilmeldingslisten, som ligger på Omøsund. Tilmelding skal ske inden den 3. april 2019.

Bådene fra bådhallen skriver sig på listen, som ligger i mødelokalet.

Med venlig hilsen,
Ole Edlund Jensen.
Mail: edlund@mail.dk
Telf.  40 40 96 15.

Husk at vi har standerhejsning ved vores servicebygning kl. 17.30 .

Efterfølgende har vi fællesspisning / fest på Omøsund.

I medbringer ud over jeres gode humør, det i skal have at spise, vi har sørget for borddækningen m.m..

Øl, vand og vin m.m. købes på Omøsund til absolut lave priser.

soesaet-15-4-4.jpgArkivbillede.


Bestyrelsen 2019

Carl Erik Larsen er valgt som ny næstformand efter Bent Jørgensen, der ikke ønskede genvalgt. Som ny kasserer er Henrik Fich valgt, idet Mogens V. Hansen heller ikke ønskede at fortsætte. Henning Jørgensen er valgt som nyt bestyrelsesmedlem.

Referat er på vej.

ole-genfors.jpgFra venstre: Formand Ole Jensen aflægger bestyrelsesberetning. Dirigent Preben Rasmussen og afgående næstformand Bent Jørgensen.


Kære Medlemmer.
I indbydes hermed til vores ordinære generalforsamling tirsdag den 12 marts kl. 19.00.

Se nedenstående:

Sakskøbing Motor- & Sejlbådsklub

Indkaldelse til vores ordinære generalforsamling Tirsdag den 12. marts 2019 kl. 19.00 i vores flydende Klubhus på Omøsund.

Dagsorden ifl. Vedtægterne.

1. Valg af dirigent, godkendelse af forretningsorden.

2. Valg af stemmetællere og referent.

3. Bestyrelsens beretning.

4. Fremlæggelse og godkendelse af det reviderede regnskab.

5. Indkomne forslag.

Skal sendes skriftligt og skal være formanden i hænde mindst 7 dage før generalforsamlingen.

6. Fremlæggelse af budget og kontingent.

7. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.

På valg er:

Næstformand: Bent Jørgensen.

Kasserer: Mogens V. Hansen.

Bestyrelsesmedlem: Carl Erik Larsen.

Ikke på valg er:

Formand: Ole Edlund Jensen.

Bestyrelsesmedlem: Rane Sigsgaard.

Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen.

8. Valg af revisor:

Valg af revisorsuppleant:

9. Eventuelt.

Med venlig hilsen

Ole Edlund Jensen, Mail: edlund@mail.dk, Telf. 40 40 96 15.